OFFLINE | téma

  (2007. augusztus)
Az elmúlt időben a rendőrök egyre-másra figyelmeztetnek: Magyarország tranzitországból célországgá vált, a drogpiac újraosztásáért hamarosan harc törhet ki a szervezett alvilág különféle csoportjai között. Még mielőtt kirobbanna a drogháború, körülnéztünk, mi újság a frontvonalakon.

   

  (2007. július)
Csömöre van a magyar belpolitikától? Töltsön el néhány napot a Dambovita-parti Párizs vasbeton kulisszái mögött, s visítva fog visszabocsáttatást kérni a magyarországi antiszemita veszélyről írt jubileumi egymilliomodik Népszabadság-publicisztika, a plebejus politika és Hiller Pista reformértekezéseinek hazai világába.


  (2007. július)
Régen elmúlt már az az idő, amikor egy-egy júliusi napon Gyenesdiáson akár negyedórát is várni kellett arra, hogy át lehessen menni a 71-es főút túloldalára az óriási forgalom miatt. Német rendszámú autóból is jóval kevesebbet látni a Plattensee partján, mint egy évtizeddel ezelőtt. Bár sokan (leginkább a nem egészen európai értelemben vett vízparti vendéglátósok) siratják a régi forgalmat, a Balaton semmivel sem lett kevésbé jó hely, mint korábban volt. Sőt.

   

  (2007. július)
A halottnak hitt DEMISZ beint. A KISZ-utódszervezet egy simának indult ingatlanüzletbe kavart bele. Ki, hogyan és miért? Ennek járt utána Kármán Irén-úttörőcsapatunk.


  (2007. június)
A bababörzével és a temetkezési vásárral egy időben rendezték a Fidesz XXII. kongresszusát. Egyértelmű, gondoltam, hogy ilyen vásári szomszédok mellett a Fidesz-kongresszus sem szólhat másról, mint az Élet értelméről. Felcsillant a szemem. Reméltem, olyan meghívott előadóknak tapsolhatok, mint John Cleese, Terry Gilliam és Eric Idol. De gyorsan elvetettem ezt a verziót. Rájöttem, hogy hazánk sanyarú állapota, a népből és fizetésből élő kormánypárti oligarcha zabolázhatatlan harácsolása több komolyságot követel tőlem, ellenzékközeli bértollnoktól is.

   

  (2006. október)
Néprádió, Molotov koktél, mész, utcakő, gépzsír, pufajka, Szabad Nép / Népszabadság, T-34-es, munkásőr és a "gitár"...


  (2006. október)

   

  (2006. augusztus)
Immár a nemzeti témában hagyományosan kezeit tördelő hazai baloldali kormányzat is hallatni kényszerült a hangját az újdonsült szlovák koalíció politikusainak magyarellenes ámokfutása miatt. Pozsony magatartása azt is jelzi: a kisebbségi magyar politizálás lehetőségei az elmúlt tíz év viszonylagos „konjunktúrája” után ismét beszűkülhetnek a szomszédos országokban.


  (2006. augusztus)
A rendszerváltás óta minden hazai politikai erő a határon túli magyarok szülőföldön való boldogulásának elősegítése mellett foglal állást, s az elmúlt 16 év során kidolgozott valamenynyi nemzetpolitikai stratégia erre az alaptételre épült és épül. A cselekvés irányát azonban nyilvánvalóan nem hagyhatják érintetlenül azok a folyamatok, amelyek az elmúlt évtizedben a legmarkánsabban jellemezték e közösségek helyzetét.

   

  (2006. május)
Ezt a cikket régóta írjuk. Valamikor április 9-én este kezdtük el igazán. Előtte hol hangosan, hol halkabban vitatkoztunk, jól van-e ez így.


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”