OFFLINE | polgfilter
Doromboló cicus-díj
  (2007. augusztus)
Cicusunk régóta nagy tisztelője Pörzse Sándornak. Nagyra értékeli folyamatos, kiegyensúlyozott teljesítményét. Hősünk hétről hétre mély átéléssel és teljes odaadással kérdezi meghívottjait, legyen a vendég Simicskó István, Bencsik András vagy egy kevéssé ismert rovásírás-kutató, a bosnyák piramisokból származó rovásírás-leletekkel.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. augusztus)
Mindenkinek megvan a még egy embere. Akit annak idején, még jóval a felsőbb utasítás előtt megtérítettünk az igazak seregébe. Cs. hardlájner szadista volt, amikor először összefutottunk az életben.

Doromboló cicus-díj
  (2007. július)
Cicusunk hosszabb ideje fejcsóválva figyeli, mennyire kevés szeretetet és megértést kap a honi sajtótól a feddhetetlen Szilvásy György. Kitűnő kancelláriaminiszteri teljesítménye ellenére egymás után érik az igaztalan támadások, sokszor még a köztársaság első számú publicista-barátai sem állnak ki mellette kellő határozottsággal.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. július)
Ez itt az ordas indulatok helye. De majd megpróbálunk enkezünkkel teremtett kategorizálások megé bújni, hogy onnan hárítsuk el az árokásás vádját, és lefedezzük magunkat a szomszédunkban lakó Joli néni előtt, aki amellett, hogy Slachta Margit hevületével gyűlöli a kommunistákat, ajánlott küldeményeinket is átveszi, gyermekünknek gumicukrot ad.

Doromboló cicus-díj
  (2007. június)
Az őszödi beszéd évfordulója ellátta Cicusunkat minden földi jóval: itt egy finom nyalintás, ott egy kérlelhetetlen doromb, csak kapkodta a fejét. Mivel Cicust tájékozottsága teszi magabiztossá, ezért sokáig biztos befutónak tűnt a Népszabadság, „A legszenvedélyesebb igazságbeszéd” című interjújával.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. június)
Korszakunk a nagy kamingautok ideje. Mink például heteroszexuális, fehér, protestáns férfiak vagyunk. Tapsgép. A dolgok jelen állása szerint tehát igen csekély esélyünk van arra, hogy magzatot hozzunk a világra, lassan meg veszedelmes korba is érünk, jobb ezt nem forszírozni. (Mondjuk annyiban jó lenne, hogy az AFP-vizsgálatra várakozva a mi vécénk előtt nem volna sor.)

Oli bácsi megmongya a frankót
  (2006. december)
Előfordul, hogy műveltségünk feneketlen trezorjának híre megy, előadni hívnak. Nem mint önmagunkat, hanem mint azt az embert, aki minket rejt.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2006. október)
A kezünk. Ahogy rettenetesen izzad a hűvös üvegen, benzinszagú a ruhánk, és bár hideg van, az ablak is nyitva, csöpög az izzadság a homlokunkról. Egyre erősebb morajlás. Zörögnek a kivert ablak még megmaradt üvegcserepei. A szemben lévő ház emeletén elrejtőzött figyelő feltartja a kezét. Jelez. Rohanás az ablakhoz. Dobás. Célzás nélkül.

Doromboló cicus-díj
  (2006. augusztus)
Az embert és macskát próbáló nyári hőségben a szoba félhomályában mindössze egy monitor fénye derengett. Cicus unottan kattintgatott kedvenc állatos oldalai között.

   
Doromboló cicus-díj
  (2006. május)
Áprilisi számunk egyik-másik írását olvasva Cicusunk érzett némi késztetést arra, hogy önmagunkat díjazzuk, ha úgy alakulnak a dolgok. Nem úgy alakultak.


  1    2    3    4    5    6    7    8    9  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”