OFFLINE | Novák Tamás

  (2007. augusztus)
Az elmúlt időben a rendőrök egyre-másra figyelmeztetnek: Magyarország tranzitországból célországgá vált, a drogpiac újraosztásáért hamarosan harc törhet ki a szervezett alvilág különféle csoportjai között. Még mielőtt kirobbanna a drogháború, körülnéztünk, mi újság a frontvonalakon.

   

  (2007. július)
A halottnak hitt DEMISZ beint. A KISZ-utódszervezet egy simának indult ingatlanüzletbe kavart bele. Ki, hogyan és miért? Ennek járt utána Kármán Irén-úttörőcsapatunk.


  (2007. június)
A bababörzével és a temetkezési vásárral egy időben rendezték a Fidesz XXII. kongresszusát. Egyértelmű, gondoltam, hogy ilyen vásári szomszédok mellett a Fidesz-kongresszus sem szólhat másról, mint az Élet értelméről. Felcsillant a szemem. Reméltem, olyan meghívott előadóknak tapsolhatok, mint John Cleese, Terry Gilliam és Eric Idol. De gyorsan elvetettem ezt a verziót. Rájöttem, hogy hazánk sanyarú állapota, a népből és fizetésből élő kormánypárti oligarcha zabolázhatatlan harácsolása több komolyságot követel tőlem, ellenzékközeli bértollnoktól is.

   

  (2006. május)
Ezt a cikket régóta írjuk. Valamikor április 9-én este kezdtük el igazán. Előtte hol hangosan, hol halkabban vitatkoztunk, jól van-e ez így.

napló
  (2006. február)
Megnyílt a Rudas. A gőzfürdő ott az Erzsébet-híd lábánál. Már nagyon vártam, pedig nem vagyok buzeráns. De meggyőződésem, hogy ilyenkor télen, amikor a hideg jól megmarkolja az ember grabancát, ez a legjobb dolog a városban.

   

  (2006. január)
Itt vannak hát az előző részben megénekelt pénztárnokok utódai. Ők a magyar Harry Potterek. Azok, akik kitűnőre vizsgáztak a rendszerváltás nagy varázslóiskolájában. Az egy csapásra meggazdagodók, akikről minden szingli álmodozik, akik milliókért vehetnek japán törpefenyőt, akiknek semmi sem drága… akik nemcsak fiatalok, nemcsak gazdagok és szépek, hanem hitvalló baloldaliak. Ők, akik láthatóan magasabbra nőttek, mint tökkelütött, macskajancsi elődeik. Tessék, lássék:

vezér
  (2005. november)
Mottó: „Túl sokáig volt már béke, mindjárt itt a világvége!” (Akela)

   
Doromboló cicus-díj
  (2005. augusztus)
(Gyurcsányék a vietnámi párával küszködtek, Blikk 2005. július 22.)


  (2005. május)
Az elmúlt tizenöt évben időről időre megjelenik néhány gyakorló náci, aki olyat mond, ami még Marsi Anikónak is feltűnik. Vegytiszta faj, meg ilyenek. Közénk jönnek, riogatnak, aztán eltűnnek.

   

  (2005. május)
Romák és cigányok, integráció és felzárkóztatás, szegregáció és asszimiláció, rasszisták és liberálisok, fasiszták és jogvédők, megélhetés és bűnözés, cigányság és szegénység, cigánytelepek és cigányvajdák, díszcigányok és polgárjogi aktivisták. Olyan ez, mint a politika és a foci, mindenkinek határozott véleménye van a kérdésről. Mégis, a rendszerváltás óta komoly eredményt egyetlen kormány sem tudott felmutatni. Csak vélemények és viták voltak, no meg pénz, amit mindig másnak kellett volna megkapnia. Miközben a cigányság lemaradása egyre nagyobb, települések, régiók válnak teljesen roma többségűvé. Szlovákiában két éve robbant a bomba. A helyzet fokozódik, de nálunk még csak csendben megy a pofozkodás. Az adunk-kapunk.


  1    2    3    4  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”