OFFLINE | intro | a hónap nyertese
Kaczynski testvérek
(2005. november)
Jól van dolga mostanában lengyel testvéreinknek. Nem elég, hogy kijutottak a 2006-os németországi foci vb-re, de még fullkonzervatív kormányuk és államfőjük is lett hirtelenjében.

Az október eleji parlamenti választásokon a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazság pártjának vonata futott be elsőként a varsói főpályaudvarra (lásd még varsói gyors). Majd néhány hétre rá a bölcs lengyel nép Lech Kaczynskit választotta köztársasági elnökké. Itt hívom fel a tisztelt magyarországi választópolgárok figyelmét, hogy a köztársasági elnökválasztás második fordulójában már csak rendes „konzi” jelöltekre lehetett szavazni. Azt már meg sem érdemes említeni, hogy a parlamenti választásokon a baloldal össz-vissz húsz százalék alatt teljesítetett és a konzervatív pártok az alsóházban kétharmados, a felsőházban négyötödös többséget szereztek. És hogy mi következik ebből számunkra? Nem tudom. Annyi biztos: nálunk nincs felsőház.

-


Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2005. november (1136 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #1: _repanyul (2005. -1. 1-. 24: 0)  

nicsak, most lattam eztet eloszor. Najezmarkiverte a libsi biztositekot nalam. Ez egy olyan tisztesseges anarchista helynek tunt. Ehhez kepest most mar komolyan kitort a PiS-kultusz, amit csak dadaista perspektivaban tudok ertekelni. Pliz, dior szerkesztoseg, foglallyatok man allast, hogy ugye tik csak viccbol sztaroltok ket, Torgyan es Csurka keresztezesevel kitenyesztett tengerimalacot?
Most komolyan, annak kell orulni, hogy egy korlatolt demagog lesz Lengyelorszag allamfoje? Vagy szerintetek K. nem egy korlatolt demagog? Vagy annak kell orulni, hogy egy ujabb ad-hoc part jut hatalomra? Vagy szerintetek a PiS nem egy ad hoc part?
En magam is szarnyas huszar vagyok, es ha tehetem, mindig Wyborowa vodkat iszom, es igyekszem pont ugy mozgatni a bajszomat, mint a Kislovag, es annyira odaado vagyok, hogy renceresen latogatom a Rzeczpospolita keleti vegeit, sot, egyszer Vilniusban veletlenul Wilnot mondtam, es majdnem megvertek, de ez mind miert indokolja, hogy barati sajnalkozas helyett oruljunk annak, hogy a lengyel szavazok nagy resze apatiaba sullyedt, es egy haragos kisebbseg (szamoljatok ki, a valasztasra jogosultak hany szazaleka szavazott a PiS-re meg K-ra) megvalasztotta a terseg leghulyebb koztarsagi elnoket, and that is something. Fact is, a lengyelek csunyan kiszurtak magukkal, es nem ertem, hogy az Ufinak miert a Magyar Nemzet lenne ebben a kerdesben mervado. Ti. a nyugat.-europai konzervativ lapok, azok biztossan hujek. Es annyira durvak a Fidesz-PiS parhuzamok.... Hala minden illetekesnek, hogy a Fityusz nem PiS. Akkor jovore emigralhatnek... Nekunk viszont max. lesz egy konzervativ, kicsit populista, kicsit tomjenszagu, kicsit nacko, kicsit opportunista kormanyunk, ami azert nagyjabol-egeszeben el fogja vezetgetni az orszagot a jozansag szavara meg a nemzetkozi korulmenyekre, a piac torvenyeira etc. hallgatva, Kover Laszlo meg minden honapban boleny-bolsizik egyet. Ha ezt a PiS is megcsinalja, talalkozunk itt negy ev mulva, es minden visszavonok.
De - other option - ha "ideer a varsoi gyors" (nem fog, tisztan kontrafaktualisan gondolkodom), es a Fidesz elkezd homofob dumakat lokni (es nem Semjen, hanem mongyuk OV), meg egy fasiszta rendparti hujeseget, a gazdasagi programja pedig a lengyel seggbe lengyel dako helyi nyelvre valo forditasabol fog allni, akkor szedem a satorfamat, es keresek valami zsiros kulfoldi allast, aztan majd negy ev mulva talalkozunk. De, mint mondtam, nem fog. Max. Ader Janos fog tovabbra is undorogni, de akkor majd elkapcsolom a tevet.
A K-testvereket unnepelni, viszont, haaaaat ..... szerintem gaz.
KR

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”