OFFLINE | polgfilter | Doromboló cicus-díj
Telehörgő pátosz
(2005. november)
Annak tudatában, hogy sportértékéből sokat levon, doromboló cicusunk mégis a 168 Óra publicistájához, közelebbről Mészáros Tamás lábaihoz dörgölőzik nagy elánnal. Az ÁFÉSZ-os csoportbizalmi szemüveggel feldíszített szerző ezúttal sem okoz csalódást.

Kolumnás írásának háromnegyedét a tehetségtelen és ostoba Fidesznek szentelte. Alapjárat, ezt cicusunk nem kajálja különösebben. Október 23-a kapcsán az ő miniszterelnökét méltató szavaitól azonban a meghatottság könnyei gyűltek össze a macskaszemben. A kedves olvasók kedvéért most szellemi zseblámpánkkal rá is világítunk, tükrözze vissza híven, mily nagyszerű ember a Feri: „a kormányfő azzal lepte meg közönségét (…), hogy az ilyenkor szokásosnál sokkal rövidebben, meglehetősen tömören csak az ünnep kívánatos méltóságáról meg annak elorozóiról esett szó. Nem nevezett meg senkit, nem küldött személyre-pártra szóló üzenetet.” Zengene itten tovább is az óda, mégis dobjuk ki a horgonyt egy pillanatra. Mert hát nem maga a szocialista trubadúr jelentette be, hogy Deutsch meg Kövér ünnepi beszédét vette alapul este? Oh, micsoda kívánatos méltóság. Hogy nem küldött személyre, pártra, tétre, befutóra szóló üzenetet? Persze, hogy nem (de igen), ha a személy, a párt, ördög és pokol mind Orbán Viktor egy személyben. Szóval nem küldött üzenetet senkinek, csak az ünnep elorozóinak, akik ugye nem személyek. Talán maga az ÁFÉSZ. Az idősíkokban való gyurcsányi ugrálásról („este mondott egy szokatlan beszédet” – brávó közszolgálat, brávó független újságírás!) most ne is essék szó.
Most gyerünk tovább: Ferkó „csendes szavai” után ezek „az ünnep ürügyén telehörögték az országot.” Persze, hörgünk mi mindig, szörcsögünk, mint az eldugult vécélefolyó. Mészáros már le is húzott volna minket, ha nála lenne a fogantyú.
Nyámnyila házikedvencünk most visszabújna a politikai vihar elől a biztonságot nyújtó lövészárokba, de azt látja, hogy maga Mészáros úr kotorja belé a földet szörnyű pennájával eképp: „A nemzet tanúja lehetett, hogy a köztársaság miniszterelnöke hű az ünnep szelleméhez. Halkan, pátosz nélkül azt mondja, hogy negyvenkilenc év és egy rendszerváltás után ebben a szabad országban ’56 ma már mindannyiunké.”
Hát ezt is megértük.Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2005. november (1136 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #1: _ (2005. -1. 1-. 10: 2)  

tetszett a szellemi zseblámpa kifejezés.
Egy bölcs ember azt mondta Baranyában: a lényeg, hogy egészség legyen, mer a többit meg lehet vásárolni.

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”