OFFLINE | intro | a hónap nyertese
Mécs Imre
(2006. január)
Mécs Imre néhány héttel ezelőtt merész lépéssel lepte meg Magyarország közvéleményét.

1956 forradalmi lángjának hivatásos őrzője az őt halálra ítélő munkás-paraszt kormány kései utódai közé ül 2006 tavaszától. Imre bácsi nem kertelt, kerek-perec kimondta: azért indul a szocialisták listáján, mert az SZDSZ-ben nem érzi biztosítottnak képviselői pozícióját. Emlékezetes: Mécs az államfőválasztás során – szembefordulva pártja hivatalos álláspontjával – mind a három fordulóban Szili Katalinra szavazott. Most hátradőlünk, és átadjuk a szót Eörsi Mátyásnak: „Mécs Imre – hogy lehetne finomabban fogalmazni – megvásárolt egy biztos mandátumot egy szavazatért”. Mécs Imre nyert, bent lesz az Országgyűlésben. Íme, egy veterán forradalmár elvszerűsége 1956 ötvenedik évfordulóján.


Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi . (12 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #5: _twollah (2006. -0. 2-. 12: 1)  

Anno a rendszer valtaskor Mecs Imre az MDFben kezdte, majd szepen attolta a talicskat az SzDSzbe, most meg az MSzPnel fogja tolni, de meddig.

A kommunista nem vesz el csak atalakul.

Egyszeruen megelhetesi politukus a kedves Mecs Imre.

  
  Válaszok struktúrája


  #4: _M. (2006. -0. 1-. 26: 1)  

Ja, és ha bírálni akarod Mécs Imrét, megteheted persze, de ne olyasmiért, amit hasonló helyzetben bárki más megtett volna. (További ajánlott olvasmány: George Orwell: 1984, főleg a patkányos-vallatós rész a vége felé.) Az MSZP-be való átülése nekem sem tetszik.

  
  Válaszok struktúrája


  #3: _M. (2006. -0. 1-. 26: 1)  

Nem mentették fel. Halálra ítélték, amit "kegyelemből" életfogytiglanra változtattak, aztán a '60-as években kiengedték őt is, mint a többi '56-ost. Szóval egy ideig úgy volt, hogy felakasztják... Dodi, majd ha téged is megszorongat valami ÁVÓ-szerű erőszakszervezet, és nem vallasz, akkor beszélhetsz. Addig kuss. (És olvass a sztálinista kirakatperekről: mindenki vallott, akit kezelésbe vettek.)

  
  Válaszok struktúrája


  #2: _repanyul (2006. -0. 1-. 26: 0)  

kicsi, mocskos gennyes pattanas vagy. Mink, akik nem eltuk at, akiket nem fenyegettek halállal, mink nem mondunk iteletet azok felett, akik ateltek a valodi rettegest, akiket letukben fenyegettek. Erted, kicsi szoros hernyo? Ha teged is halalraiteltek, akkor mindezt unnepelyesen visszavonom, akkor ecceruen hulye vagy. KR

  
  Válaszok struktúrája


  #1: _Dodi (2006. -0. 1-. 25: 1)  

Mindeg is gyűlöletet éreztem az árulók iránt.Ez az érzés tölt el most is,mikor olvasom-e sorokat.Szegény Mansfeld Péternek meg kellett halnia,pedig gyermek volt a forradalom kitörésekor. Ez a drága ember ha jól tudom öt-hat évvel megúszta. Nem gyanús egy kicsit? Egy gyermeket halálra ítélni és kivégezni,egy "forradalmárt"felmenteni. Talán azért mentették fel,mert késöbb hasznára lehetett az elvtársainak.(Mint ahogy láthatjuk is!) Mécs elvtárs nem más,mint 1956 szégyene!

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”