OFFLINE | háló és puding |
Árnyék
(2006. január)
Fölhívta a figyelmet arra is, hogy őrizzék meg az igazgatási kar pártpolitikától való távolságtartását. Ez utóbbit azért hangsúlyozta, mert éppen ő – még sportminiszter korában – nyilatkozott úgy, hogy a Fidesz árnyékállamot működtet, a közigazgatási kar átpolitizálódott nemcsak az állami, hanem az önkormányzati szinten is. (Gyurcsány Ferenc: Ha kell, megvédem az igazgatási kart, Népszabadság, 2006. január 10.)

z a szent ember entestével védené a köztisztviselői kart, ami kétségkívül dicséretre méltó hozzáállás. Az árnyékállam (lásd: a Medgyessy és Gyurcsány mögé teljes mellszélességgel és vak hittel oda nem álló intézmények és intézményvezetők) ellen már bizonyító szuperhős most újabb nehéz terhet vesz vállára. A Köztársaságért, Magyarországért.
A gyurcsányi nekibuzdulás időzítésének eleve ad némi pikáns ízt, hogy azokban a napokban történik, amikor – a Népszabadságban leírtak szerint – a Pénzügyminisztérium és a Magyar Posta szolgáltat anyagokat az MSZP nevű nempártnak. Gyurcsánynak nem volt semmi kifogása az ellen sem, hogy az APEH és az MTI példás együttműködésben, pont a miniszterelnök meghallgatásának idejére időzítve adott hírt az Adóhivatal egyik folyamatban lévő belső vizsgálatáról (ami az utóbbi 16 évben nem volt szokás). A Külügyminisztériumban különösebb fenntartások nélkül szemezgettek az előző ciklus amerikai–magyar távirataiból, amikor a jelenlegi kormánypártok érdekei úgy kívánták. A kettős népszavazás kampányában egyes minisztériumok egészen elképesztő kimutatásokkal igyekeztek megtámogatni az MSZP és az SZDSZ kettős állampolgárság-ellenes kampányát.
E kitűnő lehetőségek elmulasztása után meglehetősen álszentnek hat Gyurcsány Ferenc megnyilvánulása. Gyurcsány vélhetően a kampány során sem azokat ostorozza majd, akik leleplezik a Köztársaság ellenzéke által szőtt rút ármányt és rendíthetetlenül menetelnek a 100 lépés hadoszlopában. Az üzenet inkább azoknak szól, akik esetleg a Köztársaság kormánya számára kellemetlen dolgokról tájékoztatnának sajtót, ellenzéket, akárkit. Ez is egyfajta értelmezése a rendnek és a nyugalomnak.Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”