OFFLINE | puncs |
Fiatalok és baloldaliak
(2006. február)
Ahogy a mondás tartja, akinek van szíve, az fiatalon baloldali, hisz az osztó igazságosságban, meg a jóléti rendszerváltásban. Sőt a bátrabbak piros dzsekibe bújnak, aláírást gyűjtenek és kampányolnak is, ha kell. Így voltak ezzel a alább következő barátaink is. Sőt, nekik még olyan szerencséjük is volt, hogy tapasztalataikat, tudásukat ka-matoztatni is tudják. Sokukról méltatlan pletykák keringenek. Ezeket is szeretnénk cáfolni. Lássunk csodát.

Zuschlag János
Tudom, tudom Zuschlagról vagy jót, vagy semmit. Ha most hirtelen semmi jó nem is jut róla eszünkben, azért megragadnánk az alkalmat, hogy néhány félreértést tisztázzunk. Annál is inkább érezzük ezt kötelességünknek, hiszen a Zuschlag Jani a szemünk előtt nőtte ki a fehér zokniját az egyetemen. Tehát nem igaz az az alattomos pletyka, hogy a Jani az egyetem alatt előszeretettel mesélt és hangosan röhögött a zsidó vicceken. Sőt az sem igaz, hogy annak idején 1998-ban, amikor a 21 éves Zuschlag Jánost megválasztották parlamenti képviselőnek és a TV kiment a koleszba riportot csinálni az ifjú titánnal, akkor a Jani kétségbeesve rohangált a haverokhoz könyvért, hogy mégis legyen egy kicsit bölcsészesebb a szoba. Sajnáljuk, hogy ezek a rosszindulatú pletykák elterjedtek, de úgy gondoljuk, az ex-képviselő úr egész pályafutása a legjobb cáfolat ezekre.
Előnye: zuschlag@parlament.hu
Hátránya: offline

Komássy Ákos
A FIB elnöke régóta készült a baloldali ifjúság vezetésére. A gimnázium után ezért a közgázt mellőzve a jó nevű Western Maryland College Budapest politika-tudomány szakos hallgatója, majd egy bécsi kiruccanást követően, négy év felsőoktatási tapasztalattal a háta mögött már szerez is egy egyetemi diplomát. Grata. Persze a tévés Hortobágyi Éva fia közben aktívan politizál, először BÖX-öl, majd FIB-ezik. Az egyetem alatt megszerzett kutatási ismereteit kamatoztatva – kutatási területei: Nyugat-Szahara, Kongói DK, Apartheid, összehasonlító választási rendszerek – kerül 2003-ban Medgyessy Péter mellé személyi titkárnak. Természetesen megbízási szerződéssel, 490.000 Ft havi apanázzsal. Természetesen cáfolnunk kell azokat a rosszindulatú pletykákat, hogy Komássynak bármi köze lenne a kakaó-biztos számítógép-bizniszhez vagy éppen a Miniszterelnöki Hivatalnak dolgozó HaiSystems Informatikai Kft-hez. Ehelyett Komássy egész mást csinál, legutóbbi híreink szerint például a biztonságos szexhez való jog gyakorlati érvényre juttatásáról tárgyalt Rácz Jenővel és Arató Gergellyel. Reméljük, közös nevezőre jutottak
Előnye: Nyugat-Szahara
Hátránya: Magyarország

Újhelyi István
A FIB korábbi elnöke, az MSZP alelnöke Berettyóújfaluról érkezett a magyar politikai mainstreambe. Jelenleg nemcsak a pártmunkát, hanem a kormányzati felelősséget is magára veszi, ő ugyanis a Gyurcsány-kabinet gyermek-, ifjúsági- és népesedéspolitikai kormánymegbízottja. Ezenkívül természetesen van nagyon sok postás ismerőse is, akik felhívják, ha van valami gubanc a faxokkal. Ilyenkor hívja a sajtót és velük is megosztja a problémákat. Egyébként Újhelyi István az a ritka politikusalkat, akin nem fog az idő vasfoga, nyilatkozatai időtállóak: „Egy banánköztársaságban értelemszerű, hogy a hatalom akarja megmondani még az esti mese címét is. Egy demokratikus államban azonban működnie kell a hatalmi önkontrollnak a közszolgálati csatornák felügyelete kapcsán. Hozzáteszem, az elmúlt négy év inkább egy banánköztársaságra hasonlított, mint egy demokratikus államra.” (Hetek, 2002. június 7.)
Előnye: népesedés-politikus
Hátránya: fax

Mesterházy Attila
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkáráról mindjárt az elején szeretnénk egy, a közgáz „egyetemi legendáriumában” keringő pletykát cáfolni. Nem igaz, hogy annak idején szélsőjobbos nézeteket vallott, sőt az sem igaz, hogy a 2002-es kormányváltás előtt kilincselt volna állásért a Orbán „gonoszboszorka” Viktor Kabinetirodáján. Nem is tudjuk hogyan kaphattak szárnyra ilyen hírek, ezek is a közállapotaink szörnyűséges viszonyait jelzik. Sajnáljuk. Mesterházy ugyanis egy talpig úriember, aki saját bevallása szerint politikai pályája alatt megtanulta szeretni az embereket, szeret fallabdázni és motorozni. A közgázon kialakult az a képessége, hogy rövid idő alatt rengeteg sok mindent meg tud emészteni. Előfordult vele, hogy elkezdett este nyolckor tanulni, reggel nyolcra befejezte, úgy ment be az egyetemre kilencre vizsgázni. A fehérbort tisztán szereti, a vörösbort meg piszkosul…
Előnye: Harmadik Hullám
Hátránya: parttalan

- N.T. -


Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2006. február (1267 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #1: kisuf (2006. -0. 3-. 23: 1)  

Ezek se lesznek jobbak, mint a nagy elődeik voltak, sőt! Nevetséges, kis erőlködő karrieristák, műveltséghiányban és önbizalomtúltengésben szenvedő pitiáner samesuűzok.

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”