OFFLINE | intro | vezér
Igazság pult alól – egybe, szeletbe?
(2006. augusztus)
Hatodik pont: Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik. Csak nem mindig bontja ki az igazság minden részletét.

Tizenkettedik: Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára. Nem úgy élt, méltó lett. Ha miniszterelnökünk kibontotta volna a vákumcsomagolt igazságot, tán a kommunizmus utolsó lehelete szállt volna el a nagy magyar atmoszférába. Ő azonban puha öltönyének zsebébe rejtette, talán még rá is paskolt kedélyesen – szia igazság, jó lesz nekünk itt, csak te, én meg a köztársaság, ne félj, senkinek nem mutatlak meg –, szóval így.
Sosem volt babos kendőm, de azt tudom, hogy aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop. Aki kellő figyelemmel követi a kiváló üzletember apró rezdüléseit, az a Rice okosságát egy másik sziporkával is alátámaszthatja. A Heti Világgazdaság kérdésére („Úgy gondolja, ezzel az üzleti háttérrel egy régi nyugati demokráciában is befuthatta volna ugyanezt a karriert?”) így vallott a becsületes hazafi: „Egy régi demokrácia alakulásakor igen. Jogunk, jogrendszerünk és közös erkölcsi normáink önmagukon viselik az átmeneti kor valamennyi jellemvonását.” Aki tehát ízig vérig demokrata, az halászhat a zavarosban.
A lotyaszájúnak az az előnye, ami a hátránya, azaz igyekszik felszámolni a Kádár-kor megmerevedett struktúráit gázárastul, vasúti szárnyvonalastul; miközben a kisemberek mélyen berögzült politikai reflexeinek rombolásában nem ilyen serény. Ezért van az, hogy a Feri még akkor is miniszterelnök lesz, amikor a baloldali nők országos találkozóján nem lesz már se szegfű, se ásványvíz az asztalon, sőt talán önkéntes baloldali nők sem. Mert a létező komcsi nosztalgia már nem divat, miként a balodali politikai giccs Gurmai Zitával súlyosbított vállalása sem, csak hát most nyertek, aminek van némi húzása. Plusz itt van az MSZP-szavazóknak a régi tapasztalás, hogy ezek mindig is loptak, de az ő országlásuk idején mi is boldogultunk valahogy. Szóval elfogadják.
Most majd nem fognak, ezt jelzi, hogy vezet a Fidesz. A mérés akár biztató is lehetne, ha nem tudnánk, hogy ezt, a „kiigazító” csomag mellett leginkább a kussolásával érte el a párt. A nemzet miniszterelnöke eltűnt, hogy a VB-t követő szent révületből ébredve Tusnádfürdőn bejelentse, Jó reggel kívánok, tisztelt hölgyeim és uraim, itt vagyok, támadunk. Mert az, hogy aláíratnak egy kiáltványt az épp ott kolbászoló potentátokkal, s a szimpatizánsokat is erre kérték, önmagában szép dolog, ám sok értelme nincs. Orbán–Gyurcsány-csörték helyett lesz X millió aláírás, meg 23-án a körükből verbuvált zászlólobogtató hadak. Ennél már azért több kéne!Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2006. augusztus (1612 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #6: _ (2006. -0. 9-. 25: 1)  

Szerintem az a demokrácia, hogy most megírhatom a véleményem.Azok az emberek akik az utcára lettek küldve, nagyon be lettek csapva.(szerintem) Amiket skandálnak , véghez vihetetlenek. Azért mert van 5-10 ezer ember akinek esetleg nincs mit veszteni, ne legyen már a magyar többség véleménye!!! Az országot lejáratták, a ft-ot megingatták, a kölcsönt fizetőket megsz.... -ták.Elég lehetne már ebből. HOL A JÓZAN ÉSZ!!! Miért kell a társadalmat minden választás elött megosztani??? Erőszakkal hatalom??? Normális aki azt goldolja, hogy erővel lehet elvenni a hatalmat a 4 évre választott kormánytól?? Miért nem a parlamentben politizál az ellenzék?? Az is egy hazugság, hogy a Fidesznek nincs köze a "polgári engedetlenséghez". Persze ott ahhol összefogtak a kormányzó és ellenzéki HON ATYÁK ott lehet fejlődés, a parlamantben kell összefogni, és az országért tenni, ezért vannak ott , ezért kaptak bizalmat. LEGYEN VÉGRE BÉKE !!! Én szeretném a kölcsöneimet vissza fizetni, ahhoz viszont dolgozni kell, és nem feszültség. A MEDIA felelősége oriási az embereknek mintát kell mutatni, jó mintát, jó dolgokról előre vivő gondolatokról , kell hir, nem a negativ dolgokról. Keresük már meg végre magunkat, a helyünket és fejlődjünk fel egy magasabb szintre. Köszönöm a lehetőséget

  
  Válaszok struktúrája


  #4: kuttyaur (2006. -0. 8-. 27: 2)  

Jajh, mintha még mindig hallanám, ahogy talán az egyik ejróper szabad madár csak annyit tudott felböfögni győzelmi mámorában, hogy most aztán tűnjön el a zorbán a politikai életből. Sokkal többet nem szeretnék hozzáfűzni a mondanivalódhoz, Kétkedőm!

  
  Válaszok struktúrája


  #3: _margitka (2006. -0. 8-. 21: 1)  

Az igazság odaát van kedves kétkedő , de a tutit megmondó ember. Amúgy az aláírásgyűjtés és a zászlólengetés már tényleg uncsi.
De azért nem volt még olyan rég 1998-2002.Valahogy, minden hibájával együtt Orbán az azóta kiöregedett lúzer kormányozta ezt az országot. Gengszterváltás óta ez még nem sikerült senkinek.Basszus tényleg milyen hiteltelen az Orbán és csapata! Bezzeg a Gyurcsány , Lendvay, Szekeres atc.Te mindenkit hülyének nézel?????

  
  Válaszok struktúrája


  #2: _ (2006. -0. 8-. 15: 1)  

Megszorító csomag lesz a Fideszben is. És ne is várjuk szakértőket, PR-csapatokat, komolyabb elmezéseket, kiadványokat a párttól. Marad az ingyendolgozó önkéntesek aláírásgyűjtési akciói, és a "gyűljünk egybe, fogjuk össze!" című MSZP-SZDSZ tábort aktivizáló bohóckodás.

http://www.nol.hu/cikk/404438/

  
  Válaszok struktúrája


  #1: _kétkedő (2006. -0. 8-. 15: 1)  

Szánalmas ez az egész. Gyurcsányostul, Orbánosul.
Ilyen ország nincs, ez az ország egy vicc. Ilyen balek, szerencsétlen, nevetséges lúzer ország nincs még egy a világon.
A Fidesz ennek a lúzerországnak a lúzerellenzéke. A világ legszerencsétlenebb, letöketlebb, legimpotensebb pártja.

"Ennél azért több kéne?" - Ufi, tessék megmondani, hogy mi! Mit kéne tennI? Merjék már végre kimondani, hogy Orbán egy kiöregedett, hiteltelen, szerencsétlen lúzer. Tessék már egyértelműen fogalmazni!

Alapvető, radikális változásra van szükség a Fideszben. Ami viszont nem lesz, mert az önkormit nem fogja elvesziteni a jobboldal (legalábis, annál jobban nem mint 2002-ben nem lehet veszteni).
A választások után pedig minden marad ugyanúgy. Ugyanez a szar. Utólag pedig azt lehet mondani:
"Hiszen nyertük! Gratula a zseniális stratégának! Jó volt mégis egy aláírásgyűjtés, nosza rajta, csináljuk még ugyanezt, még négy évig. Aláírásgyűjtés, földalatti mozgalmárkodás, zászlólobogtatás, program meg nem kell, hisz elég a győzelemhez, mer az önkomrányazatin is elég volt."

Na ez a nagybetűs Igazság.


  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”