OFFLINE | polgfilter | Doromboló cicus-díj
Tribute Trip
(2007. június)
Az őszödi beszéd évfordulója ellátta Cicusunkat minden földi jóval: itt egy finom nyalintás, ott egy kérlelhetetlen doromb, csak kapkodta a fejét. Mivel Cicust tájékozottsága teszi magabiztossá, ezért sokáig biztos befutónak tűnt a Népszabadság, „A legszenvedélyesebb igazságbeszéd” című interjújával.

De az utolsó pillanatban feltűnt a horizonton az oszodibeszed.com és nem lehetett kétség, ki érdemli meg legjobban ehavi díjunkat. (Cicus külön értékeli azt a szemérmes rajongást, amivel a fiatal baloldali készítők egy amerikai anonim regisztrátor cég mögé bújtak.) A tribute oldal minden pixelét aranyba kéne foglalni. Csak igazi, hithű ifjú padavanok szíve dobbanhat ennyire együtt a Mesterével, csak az ő elméjük lehet ennyire egy hullámhosszon a Harmadik Utaséval.
Aki hisz, az tudja, mit értsen azon, hogy elkúrtuk : „sorozatos, közös mulasztásainkkal hagytuk, hogy az ország elveszítse az előnyét"; a többes szám első személy a magyar politikai elitre, a múlt idő pedig az elmúlt 17 évre vonatkozik. Hogy a korábban progresszív politikát képviselő Orbán a kilencvenes évek végére fokozatosan radikális, populista vezérré vált, így nevét egyre inkább a felelőtlen, demagóg politika szinonimájaként kezdték használni Magyarországon, illetve szerte Európában. Hogy városi származású, nyugatias műveltségű, elsősorban baloldali értelmiségiek gyakran élnek olyan kifejezésekkel, mint „köllök”. Hát ilyen ember volt ő. Ilyen ember volt , aki elmondta az elmúlt évek legszókimondóbb, legbecsületesebb politikai beszédét. Húzzunk bele, kedves barátaim! A kirelejzumát neki, na!

- Turul -


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”