OFFLINE | intro | vezér
Lendületben a reakció
(2007. augusztus)
Itt vagyunk, kedves Olvasó! Igen, itt, két címlap között, és az európai értelemben vett modern hírlapírás követelményeinek megfelelően meg is lábjegyzeteljük az eddig nem tapasztalt furcsaságot. A szemközt lévő címmel és dizájnnal vágunk neki az elkövetkező időknek.

Az UFi (leánykori nevén: Utolsó Figyelmeztetés) ugyanis hosszú évek munkája után elfáradt, kiégett, mint a Pireneusoknak doppingszer nélkül nekivágó Tour de France-os kerekező. Tudatosult bennünk, hogy az emberiséget és a magyarságot egyaránt boldogító reformok épülő felhőkarcolójához nekünk is oda kell tenni a magunk kis tégláját. Mert nem úgy van az, kedves Olvasó, hogy miközben jöttek páran, akik azt merték mondani, hogy végre európaivá tesszük ezt a balkániság mocsarában szenvedő hazát, mi továbbra is a régi, r. e. (reformkor előtti) időszámítás szerint morzsoljuk napjainkat.
Ebből elég volt – csaptunk tehát az asztalra, mint egyszeri biciklis futár Vadász János kocsijára. Elég volt a r. e. előtti renyheségből, a gúnyos kritizálásból, a léhaságból, az elzsummogott félmondatokból. Az UFinak is meg kell újulni, mint mindennek ebben az országban. Anarchoszindikalista közösségünk úgy döntött, az olvasók jobb, hatékonyabb és európaibb kiszolgálása érdekében szeptembertől Reakció néven, új külcsínnel és a régi belbeccsel, immár hatvan oldalon (igen, ősztől 50%-kal nagyobb fehérítő hatás!) szolgáljuk az irántunk érdeklődőket. A mostani tehát az utolsó UFi-szám, a következő hónapban már Reakció néven találkozhat velünk a hét magyar hazában.
S hogy miért Reakció? Mert a reakciósság világnézet. Büszkén vállaljuk a modern szociáldemokrácia gyermekijesztgető mumusát. Reakció, mert nevetünk minden világmegváltó népboldogításon. Reakció, mert a totális közéleti abszurditások láttán lázadhatnékunk támad. Reakció, mert mindenre lesz válaszunk. Nem hiszünk a független újságírásban, ám továbbra sem szeretnénk revolverlap lenni. Járjuk a magunk útját, s a jól végzett munka érzésével konstatáljuk, hogy közlönyünket az elmúlt időszakban mindkét oldal médiatálibjai megsorozták. A Reakció persze nem lesz a nemzeti közép lapja, amiért a szélhülyék köpködik: vagyunk, akik voltunk, s leszünk, akik vagyunk. Továbbra is iróniával szemléljük a körülöttünk lévő világot, s ahogy eddig, a hozzánk közelebb eső politikai oldalról is lesz néhány keresetlen szavunk. Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, amikor az erőlködéstől eltorzul arccal akarnak minket skatulyákba gyömöszölni.
Tartsanak velünk továbbra is, kedves barátaink, kiáltsák velünk együtt világgá: hajrá reakciósság, hajrá reakciósok!


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #1: Barna Tibor (2008. -0. 4-. 13: 1)  

Nem olvasom mostanság ezt a lapot, ezért csak most látom, hogy új a mami, valami INDEX? ...

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”