OFFLINE | intro | napló
Római ősz
(2005. október)
Első római-parti esténk (kettőezernégy júniusa) óta vagyunk Jani kocsmájának visszatérő vendégei, minden egyes látogatásunk önálló karakterrel bír. Átaludt másnap délutáni vizsga. Vörösborral áztatott Monopoly-tábla. Takarózás piros-fehér kockás konyharuhába. Lemaradás a szakirány-kirándulásról. Késő éjszakai pezsgőzés Kaszásdűlő HÉV-megálló non-stopjánál. Körözés elegánsan ívelt vázú, Büchel generátoros Csepel Cruiser kerékpáron ugyanott.

Az utolsó szeptemberi hétvégén estére a Római már csendes és visszahúzódó. A lenyugvó Nap sugarai megadják magukat a csípős vízparti levegővek. Kedvenc kis uszály-teraszunk zárva, pedig még nyolc sincs – nyáron mindig tíz óra környékén kezdték pakolni körülöttünk a műanyag székeket, a magyar vendéglátós-lélek legmélyén gyökerező, tüntető undorral. A szilárd alapokon nyugvó terasz sörmárkázott, óriási ernyői összecsukva, a hajópadlón néhol száraz falevelek. Egyébként az üzletmenet a megszokottak szerint halad: az egyik ablaknál frissensültek (krumpli, kolbász, hekk), a másiknál italok (Unicum a fagyasztóból, Unicum Next fekete dizájnpohárban), a talpalatnyi mellékhelyiségben pedig folyékony szappan, szokás szerint felvizezve. Hitel van, igaz, rövidlejáratú.
Még akad egy-egy vendég, de a pörgés tökéletes hiánya az augusztus huszadika utáni Balaton szezonzáró mélabúját idézi. Az utolsó kört műanyagpoharakban kapjuk, az üvegből készült darabok a bódé biztonságába kerülnek – záróra. A teraszon maradhatunk, ameddig csak jólesik, a közvilágítás nem jár többletköltségekkel. Idővel csak megszokásból sétálunk tovább párszáz métert a folyó mentén, igazán meglepődünk, amikor rátalálunk tradicionális, zenés-táncos mulatságunkra. Open air, entry free. A zenekar a lakodalmas-Beatlestől a lakodalmas-Hungáriáig bejátszsza az éjszakát, a jellemzően ötvenen túli párokból álló közönség szívetmelengetően élvezi a görbe estét. Tánc, Dezső kosarat kap egy fiatalos hatvanastól, zárás.
Bolyongás a Pók utcai lakótelep útvesztőjében, Csepel Cruiser-emlékfutam. Activity az elsőn, a vízilabda megfejtetlen marad (kézilabda, kézilabda!). A hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe, Hip Hop Boyz, ezerkilencszázkilencvennégy. „A szőnyegen a nyikk-nyakk, nyesegetem őt.” Huszonévesen nosztalgiázunk, ez a rögmagyar valóság.
Hazafelé bérfuvarosunk Demszky, a bukott taxis történetével kedveskedik nekünk (ha annak idején hősünk nem a legpuccosabb mulatók előtt nyomul totál sikertelenül, ma talán más lenne Budapest), de már egy jóleső gyűlölködéshez is túl fáradtak vagyunk.Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”