OFFLINE | polgfilter | Oli bácsi megmongya a frankót
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. augusztus)
Mindenkinek megvan a még egy embere. Akit annak idején, még jóval a felsőbb utasítás előtt megtérítettünk az igazak seregébe. Cs. hardlájner szadista volt, amikor először összefutottunk az életben.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. július)
Ez itt az ordas indulatok helye. De majd megpróbálunk enkezünkkel teremtett kategorizálások megé bújni, hogy onnan hárítsuk el az árokásás vádját, és lefedezzük magunkat a szomszédunkban lakó Joli néni előtt, aki amellett, hogy Slachta Margit hevületével gyűlöli a kommunistákat, ajánlott küldeményeinket is átveszi, gyermekünknek gumicukrot ad.

Oli bácsi megmongya a frankót
  (2007. június)
Korszakunk a nagy kamingautok ideje. Mink például heteroszexuális, fehér, protestáns férfiak vagyunk. Tapsgép. A dolgok jelen állása szerint tehát igen csekély esélyünk van arra, hogy magzatot hozzunk a világra, lassan meg veszedelmes korba is érünk, jobb ezt nem forszírozni. (Mondjuk annyiban jó lenne, hogy az AFP-vizsgálatra várakozva a mi vécénk előtt nem volna sor.)

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2006. december)
Előfordul, hogy műveltségünk feneketlen trezorjának híre megy, előadni hívnak. Nem mint önmagunkat, hanem mint azt az embert, aki minket rejt.

Oli bácsi megmongya a frankót
  (2006. október)
A kezünk. Ahogy rettenetesen izzad a hűvös üvegen, benzinszagú a ruhánk, és bár hideg van, az ablak is nyitva, csöpög az izzadság a homlokunkról. Egyre erősebb morajlás. Zörögnek a kivert ablak még megmaradt üvegcserepei. A szemben lévő ház emeletén elrejtőzött figyelő feltartja a kezét. Jelez. Rohanás az ablakhoz. Dobás. Célzás nélkül.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2005. december)
Modern magyar szociáldemokrácia nincs. Lila otthonkás nénik vannak, szedált tömbbizalmik, frusztrált ötvenesek, apparatcsikból lett cinikus bizniszmenek.

Oli bácsi megmongya a frankót
  (2005. november)
Legelsősorban leszögezhetjük, hogy a keresztény hitben élő ember nem alacsonyabb rendű senki másnál, mert úgymond „babonákban” hisz.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2005. október)
Nem vagyunk fideszesek. Rohadt fideszesek már inkább. Ez különösen akkor vetődik fel, ha a harmadikon dolgozó mesterek figyelmét felhívjuk arra: a liftben dohányzás nemcsak balesetveszélyt okoz, hanem „dögletes bűzt” (Joseph Bédier: Trisztán és Izolda) hagy maga után.

Oli bácsi megmongya a frankót
  (2005. szeptember)
Számtalan, hetvenes évekbeli, egyebiránt közepes magyar tévéjáték témája volt az, hogy hat-nyolc-tizenkét embert bezártak egy vonatfülkébe, és elhangzott diskurzusaikból kibomlott a történet kvázi, adódott rejtély is. Néha kiderült, hogy egyik utas elszerette a másikat annak idején, s félbeszakadt nászukból született a harmadik utas, ott az ablak mellett. Zene: Tamássy Zdenkó.

   
Oli bácsi megmongya a frankót
  (2005. augusztus)
A videótéka olyan, mint a kút régen faluhelyen. Az éltető víz/akciófilm beszerzése valójában csak álca, információkért megyünk. A mi tékásunk pontosan érzi, és fel is vállalja ezt a közösségösszetartó szerepet. Pletykál, tanácsol, bátorít, figyelemfelhív.


  1    2    3    4  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”