OFFLINE | puncs
yo-hely
  (2006. február)
Könnyű- és kevésbé könnyű drogok, prostituáltak és transzvesztiták adják Amszterdam imázsának pilléreit a honi közgondolkodásban. Mi a város másik, kulturáltságosabb arcára is igyekeztünk kellő hangsúlyt fektetni. A szerethető, ódon utcákra és girbe-gurba, nyúlánk házakra.

   

  (2006. január)
Spanyolország, XIII-XIV. század. Tornyok, kertek, szerájok és árkádok épülnek a muzulmán uralom alatt. A granadai Alhambráról elnevezett társasjátékban minél nagyobb és értékesebb területekből álló város építéséért folyik a küzdelem.


  (2006. január)
Itt vannak hát az előző részben megénekelt pénztárnokok utódai. Ők a magyar Harry Potterek. Azok, akik kitűnőre vizsgáztak a rendszerváltás nagy varázslóiskolájában. Az egy csapásra meggazdagodók, akikről minden szingli álmodozik, akik milliókért vehetnek japán törpefenyőt, akiknek semmi sem drága… akik nemcsak fiatalok, nemcsak gazdagok és szépek, hanem hitvalló baloldaliak. Ők, akik láthatóan magasabbra nőttek, mint tökkelütött, macskajancsi elődeik. Tessék, lássék:

   

  (2006. január)
Apa, most már tél van? Ez a rövid kérdés hosszabb kifejtést követel, mint a pécsi rokonok meglátogatásakor Érd magasságában elhangzó menetrendszerinti firtatás helyretétele: ez már Pécs? Mert a tél a gyermekfejben a hideget, a havat, hóembert és a téli sportok űzését jelenti. Na ja, a hideg már megvan.


  (2005. december)
„Miszter hóember, ne játsszon a szívemmel”-szerű andalító nóták, Zoltán Erikával vagy nélküle a Corában, illetve az öregecskedő Hungária-frontember villanyosz-lopokat ellepő Fenyő-ünnep plakátjai jelzik, hogy az ország decemberben ünneplőbe öltöztette a lelkét és felkészült az Úrjézus születésének méltó megünneplésére.

   

  (2005. december)
A karácsony a csúcs. Hároméves kora körül az ember nagyjából világosan rangsorolja az év ünnepeit. Vannak ugye a hétvégék, amikor a nagyiéknál vagyunk, és annyi befőttet ehetünk, amennyit akarunk.

yo-hely
  (2005. december)
Milyen lehet egy olyan országban élni, ahol a legnagyobb jobboldali pártot szociáldemokratának hívják? Ahol
a mai napig egyházközségekre épül a választási rendszer és az emberek rendezett sorokban várják a villamost?
Lisszaboni élményeink alapján úgy gondoljuk: nem rossz.

   

  (2005. november)
Nem baj, ha nem minden estéd végződik úgy, hogy az éppen aktuális playmate eléd térdelve húzza le a még füstölgő veszkócsizmát a lábadról, miközben a háttérben lángra kap a Lamborghinid. De egy menő bőrkabát, egy kis fekvőzés és egy fekete kupé BMW csak a menőpasi-imázshoz elegendő. Több kell, ha menő rosszfiú akarsz lenni.


  (2005. november)
„És akkor elővettem egy nagy botot és úgy hátba vertem az udvaron, de úgy…” A gyerekek agressziója a legfélelmetesebb. Mindenki ismeri a Valahol Európában című film csavargó gyerekfalkáját, élén a kis szószólóval, aki akasztásért könyörög.

   
yo-hely
  (2005. november)
Gyorsvízű patak, gesztenye és csillámpalából épült kerítések – az első három dolog, ami bevillan gyermekkoromból Velemről. No meg valamiféle állandó alpokalji évszak: nem emlékszem sem igazi melegre, sem hidegre, csak hol ködös, hol napsütéses őszi időre.


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”